2 procent regeln och beslutar att refinansiera

Inteckning industrin är full av intressanta små tumregler. När det kommer till refinansiering, kanske du har hört talas om 2 procent regeln.

Den 2 procent regeln är en av de klichéer som har vidtagits på ett eget liv. Regeln gäller för refinansiering och är nästan alltid missbrukas. Regeln säger i huvudsak att om det inte finns en 2 procent sprids mellan din nuvarande räntan och räntan för refinansiering, bör du inte gå vidare. Detta är så mycket nonsens.

Den 2 procent regeln var aldrig avsedd att användas som en filt riktlinje för refinansiering. Istället bör den användas som en mätare. Den 2 procent regeln är inte så mycket om räntan, eftersom det handlar om hur lång tid det tar att täcka kostnaderna för refinansiering. Den 2 procent utgör en grov uppskattning av hur lång tid det tar dig att täcka kostnaderna för refinansiering under två år. Om du betalar punkter, avgifter bedömning och så vidare, kommer en 2 procent spread tar ungefär två år att återhämta nämnda kostnad.

Tillämpningen av de 2 procent regeln är starkt överutnyttjas och felaktigt så. Till exempel många refinansiera lån paket är nu låg eller ingen kostnad. I en sådan situation, du uppenbarligen inte kommer att behöva två år för att täcka kostnaderna. Kort sagt, är regeln fel.

Även om du betalar alla typer av kostnader, med fokus på två år är ett misstag. De flesta människor refinansiera inte om de planerar att sälja ett hem i ett år eller två. Det finns inte någon punkt. Om du tänker bo i ditt ställe för de kommande fem åren, vem bryr sig om det tar två år för att täcka kostnaderna i samband med refinansiering? Du kommer att spara pengar från år tre till fem!

Ett annat område där 2 procent regeln inte är den typ av lån. Om du har en justerbar ränta lån, bör du överväga en switchad till en fast produkt innan priserna går upp. I en sådan situation, är någon räntehöjning på din justerbar gå för långt uppväger kostnaderna för refinansiering till ett fast lån.

Det finns en hel del prat om fördelarna med 2 procent refinansiera regeln. Fall inte för det. Räkna ut din situation och se om refinansiering är vettigt.