15 år inteckning plan för att betala av ditt hem

Home uppskattning är inte ett realistiskt motiv för att äga ett hem, eller ett medel för att uppnå personlig rikedom. Nu är en mer pragmatisk syn att se ditt hem som en långsiktig plats att leva, samtidigt tänka framåt för att förbereda för en ekonomiskt trygg framtid.

När du köper eller refinansiering ett hem, kommer de flesta människor tar vägen för låga betalningen över en plan för att så småningom betala av inteckningen. Idén om att äga ett hem fritt och någon inteckning kan vara en låg prioritet för många människor, men det är bara en tidsfråga, 15 år, eller kanske ännu mindre.

En 15 år fast ränta inteckning kan ge ett realistiskt mål att bli inteckning gratis, och samtidigt spara tusentals dollar på räntebetalningar, i stället för en 30 år inteckning. Till exempel, om en $ 200.000 lån, kunde en 15 år inteckning spara så mycket som $ 120.000 under lånets löptid jämfört med en 30 år inteckning sikt.

Det har varit en pågående debatt om för-och nackdelar för att betala av en inteckning. Bakom argumentet för att inte betala av dina lån är resonemanget att man kunde investera de extra pengar och få en högre avkastning, samtidigt som dina pengar mer vätska. Det kan ha varit en bra anledning i det förflutna, men avkastningen på investeringar är tveksamt, jämfört med det faktum att varje dollar som betalas för att minska en inteckning balans ger en garanterad avkastning som motsvarar räntan på lånet.

En annan debattera punkt om att hålla en inteckning har varit skatteavdraget nytta. För att få en korrekt bild av skatteförmånen, jämföra schablonavdrag får specificerade avdrag med räntekostnader. Om du betalat $ 20.000 i räntekostnader för året och fick en $ 2000 netto skatt skriva av, är det en bra anledning att förlänga din inteckning?

Vilka är fördelarna med en 15 år inteckning?

• Ger en fast långsiktig strategi för att eliminera dina månatliga inteckning bekostnad.
• Innehåller pensioneringen av din inteckning i din övergripande pensionsplan.
• Långsiktig investering som garanterar en avkastning genom att minska din skuld.
• En framtid med mindre ekonomisk stress och säkerhet verkligen äga ditt hem.
• Spara en stor mängd av räntekostnader på 15 års sikt i stället för 30 år.

Målet att leva utan ett hus betalning är uppnåeliga. Om du har råd med en 15 år inteckning, ställer du en tidsplan för en dag njuta av fördelarna äga ditt hem fri och klar. Du har också möjlighet att raka några år utanför sikt genom att betala lite extra mot den huvudsakliga balans varje månad. Förresten, 15 år bolåneräntor oftast är lägre än 30 år klassar.