125 procent hem kapital lån är ingen marknadsföring trick

För en del är det en affär som inte kan stängas, och för andra är det något som ses misstänksamt. Det faktum att 125 procent hem kapital lån existerar verkar otroligt, men de är helt legitimt och kan vara en livskraftig svar på nuvarande likviditetsbehov.

Visserligen utfärdar lån värda 125 procent av de säkerheter som de är säkrade mot verkar vara dåliga affärer, men eftersom fastigheten har en välkommen vana att öka i värde över tiden, riskerna är betydligt mindre än först skulle kunna tro.

När det gäller bostadslån eget kapital på 125 procent, det finns flera punkter som bör undersökas i detalj innan du anmäler dig till en. När allt har varje lån risker och det är alltid bättre att gå in i ett avtal med ögonen öppna.

riskfaktorn

Riskerna med att få 125 procent lån hem kapital är verkliga men inte så farligt som de verkar. Säkerheter används för att ge säkerhet mot ett lån, vilket är anledningen till en inteckning, till exempel, ges mot själva bostaden, vilket gör att långivare att ta igen eventuella förluster i händelse av en standard genom att ta besittning av egendomen.

När ett hem ägare söker ett vinstandelslån, matchar summan brukar det överskjutande värdet på fastigheten efter inteckning redovisas. Vid beräkning av eget kapital lån värda 125 procent, är samma koncept tillämpas, med det fulla marknadsvärdet av fastigheten jämfört mot inteckning balans. Dock är säkerheten för lånet inte komplett, och som lämnar hemmet ägare i riskzonen.

Till exempel, om en fastighet är värd USD200, 000, och inteckning balans är USD120, 000, då ett hem kapital lån på 125 procent får husägaren högst 130 USD, 000. Men bara USD80, är ??000 av lånet säkras, med den extra 25 procent, eller USD 50.000, inte säkrad.

bedöma marknaden

Detta verkar låta långivarna i sticket, men grunden för deras bevilja ett sådant lån är det faktum att värdet på fastigheten kommer att öka, och därmed så småningom täcker summan i riskzonen. Det är denna bedömning av marknaden, även tro på det, som övertygar långivare kommer de att se de utfärdade 125 procent lån hem kapital återbetalas i sin helhet.

Naturligtvis, som husägaren får sina återbetalningar, skyldig att värdet av summan faller och det egna kapitalet i hemmet börjar öka. Över tiden då kommer även hem kapital lån på 125 procent av värdet av egendomen ha återfått något värde, varigenom en ytterligare kapital lån tas ut vid en lägre ränta, och den ursprungliga återbetalas vidare.

Dock är det inte att säga att denna typ av utlåning inte allvarligt granskas av banker och låneinstitut. Sanningen är, de är inte allmänt tillgängliga eftersom 125 procent hem kapital lån endast behöver fastighetsmarknaden att tumla stadigt för värdet på hemmet att falla och allvarliga förluster som skall göras.

Medan lån värda 125 procent av säkerheterna verkar extravaganta, de marknadsför inte knep för att locka konsumenter. I själva verket är de verkliga överenskommelser, som kan ge välbehövligt ekonomiskt bistånd till ett hem ägare, även om riskerna är högre.