125% hem kapital lån förklaras

Den höga konkurrensutsatta lånemarknaden har skapat 125% bostadslån eget kapital för att ge billig finansiering till dem som redan har nått gränsen på 100% av sin egendom värde. Med detta överstigande belopp som du kommer att kunna få de pengar du behöver för något syfte med lägre räntor och mer fördelaktiga villkor än med lån utan säkerhet.

Det är inte lätt dock att förstå hur en obefintlig mängd eget kapital kan säkra ett lån. Med tanke på att en fastighet har ett begränsat värde, mängden lånade pengar som överstiger detta belopp kan tyckas osäker. Men det är faktiskt fast med samma fastighet endast att det finns en högre risk för att överskjutande belopp.

fastighetsvärde och eget kapital

En fastighet är en tillgång i sin helhet, är marknadsvärdet unika och med vissa undantag, kan det inte delas. Således, juridiskt sett vad som säkrar en viss mängd är ett idealt del av tillgången. Detta innebär att med bostadslån eget kapital som överstiger marknadspriset för tillgången är risken för långivaren att förlora pengar är större.

När du får en 125% hem kapital lån är bolån helt skyddad. Resterande kapital garanterar lån hem kapital. För en $ 100.000 fastighet med en $ 60,000 inteckning balans, kan du få upp till $ 65,000 med 125% bostadslån eget kapital, men fastigheten kan endast garantera upp till $ 40.000.

det är bara en fråga om risk

Räknar låntagaren att fastigheter tenderar att öka deras värde och att så snart som inteckning och hem kapital lån saldon reduceras tillräckligt, kommer anläggningen att kunna garantera hela återstående medel och inget överstigande beloppet kommer att dröja oskyddad av säkerheter . Sålunda är långivaren riskera endast en mindre mängd under en kort tidsperiod.

Ändå finns det större risk och därmed, kommer långivaren kompenserar detta faktum med högre räntor och kortare program återbetalning för att erhålla högre månatliga betalningar och minska skulden snabbare. Dessutom, för att få godkänt för dessa lån, måste du uppfylla hårdare kredit-och inkomstskatter.

hur och var man får dem

Även dessa lån blir allt populärare, du kan bara inte hitta dem någonstans och bara specialiserade långivare erbjuder dem stor. Det är dock möjligt att hitta olika långivare och jämföra vad de har att erbjuda genom att söka på Internet efter “125% bostadslån eget kapital”. När du har angett din sökning på din favorit sökmotor kommer du att presenteras med många resultat.

Se till att kontrollera allt noggrant och kontakta långivarna informellt före ansökan. Kom ihåg att med tanke på den högre risk att dessa lån utgör kan du bli ombedd att möta hårdare kredit krav än med vanliga hem kapital lån. Och så måste du se till att du innan kvalificerar ansöker för att undvika nedgångar som kan påverka din kredit negativt vilket gör det ännu svårare att få finansiering inom en snar framtid. Genom att begära lån citat kanske du tillåter långivaren att köra kreditkontroller, så var extra noga och be långivaren innan.