12 tips du behöver veta innan du köper ett hus

Att köpa ett hem inte bara ger säkerhet i form av någonstans att bo, men betala av inteckningen är också en bra form av obligatoriska sparande. Men det är också en av de största ekonomiska beslut du någonsin kommer att göra, så det är viktigt att det blir rätt. Här är några användbara tips.

Ett. hur mycket kan du låna?
Din bank eller inteckning mäklare kommer att kunna berätta detta. Var noga med att inte låna så mycket att du inte har något kvar i din budget efter att ha gjort din avbetalning.

2. ta en titt på hur olika räntor påverkar dina återbetalningar.
Till exempel, om du lånar på den lägre delen av en ränta cykel, säg runt 6,5-7%, se om du har råd med de återbetalningar i den övre delen när de kunde vara 8,5-9%. Många människor har haft stora chocker när de förnyar sina fasta bolåneräntor och har kämpat möta de högre amorteringar.

Tre. fundera på vad område du vill leva.
Vill du ha nära till arbete, familj och vänner, bra skolor, butiker etc?

4. vilken typ av hus vill du ha?
En lägenhet, villa, radhus? Gammalt eller nytt? Hur många sovrum? Liten eller stor del.

Fem. hur gör vad du vill stapla upp med vad du har råd?
Du kan behöva göra några jämförelser.

6. gör din marknadsundersökning.
Arbeta med fastighetsmäklare, men också göra din egen hemläxa och lära känna marknaden på de områden som du funderar på. När det gäller att sätta in ett erbjudande du kommer att vara väl informerade om hur mycket du ska betala för fastigheten.

7. få din advokat inblandad.
Engagera dig advokat innan färdigställa överlåtelseavtalet att säkerställa att den har rätt förutsättningar och klausuler.

8. kom ihåg att fastighetsmäklare är säljare.
Vissa är mycket kunnig, men många har bara varit i fastigheter en kort tid och har väldigt lite kunskap.

9. få en värdering och lim rapport.
Som en del av din due diligence få en värdering och bygga inspektion, och en LIM (ett land Information Memorandum från rådet) att se till att du vet vad du köper. Att få dessa rapporter görs bör förhållandena i er försäljning och köpeavtal.

10. välja rätt typ av inteckning.
Lägga en tanke på den typ av inteckning som bäst passar din situation.

11. genomföra en pre-uppgörelse inspektion.
Du måste se till att allt du trodde ingick som en del av affären är fortfarande där. Om det finns ett problem då din advokat kan hålla någon uppgörelse pengar tillbaka tills alla frågor är lösta.

12. är du planerar att renovera?
Om du planerar att renovera behöver du en detaljerad budget och sedan dubbla det (vilket oftast är fallet). Se till att du har råd med det, och att arbetet kommer att vara värt det för dig.

Förhoppningsvis alla dessa tips hjälper dig att fatta rätt beslut när du köper ditt hus.