11 tips om hur man inte ska få en inteckning.

Här är några tips på hur _inte_ att få en inteckning, och under var och en, till smart sak att göra istället.

Ett. köpslår inte.

En inteckning eller ett hus är bara en annan konsumentprodukt. Några smarta ord kan få en sötare deal. Så bråka!

2. Köp i högsäsong, när alla andra är.

Köp lågsäsong, vanligen november, december. Du kanske kan fiffla en “säsongsbetonad rabatt”. Försäljningen är långsam, så inteckning företag och fastighetsmäklare kommer att erbjuda bättre villkor.

Tre. Titta inte på det finstilta.

Företagen kan erbjuda väldigt låga priser i förskott, men dölja ytterligare kostnader i det finstilta. Akta dig för förskottsbetalning påföljder.

4. Gå för en långsiktig.

Försök att hålla termen av inteckning så kort som möjligt. Ju kortare löptid desto mindre betalar du i ränta. Betrakta en femton eller tjugo år.

Fem. Köp den dyraste fastigheten kan (knappt) råd.

Motstå frestelsen att betala. Vissa långivare kommer att erbjuda upp till sex gånger din lön. De är inte gör dig en tjänst. Få det minsta frugan kommer vara nöjd med. Skilsmässor kan utlösas av betalningsförsummelser.

6. Ignorera din kreditvärdighet.

Förbättra din kreditvärdighet så mycket du kan. Betala av gamla lån, och när de betalas ut, kontrollera din kredit rapport.

6a. Ett enkelt sätt att bygga upp din kredit värdering är ett varuhus kreditkort, göra några avgifter på det, och betala dem ASAP. Tanken är att få positiva poster på din kredit rapport.

6b. Se till att du betalar alla dina räkningar i tid (eller innan tiden), aldrig senare än förfallodagen. Betala av kreditkort och hålla sina balanser låg.

6c. Stäng onödiga konton kreditkort. Stäng dem _slowly_, inte alla på en gång. Håll bara två kreditkort. Dessa bör omfatta din äldsta kortet, som har den längsta kredit historia.

6d. Öppna ett sparkonto på banken.

7. Fokusera på den effektiva räntan.

Bli inte alldeles för fixerade vid att jämföra räntor och olika specialerbjudanden, de kanske inte återspeglar vad _you_ kommer att få om du ansöker. Allt beror på dina egna finansiella omständigheter.

8. Gå med den första flashiga företaget du hittar.

Något att hålla utkik efter i någon inteckning företag är hur gammal den är. Är det nybildade, eller har det funnits i trettio år?

9. Köp ett hus på ett infall.

Få en fullständig, professionell undersökning av fastigheten. Ta reda på det sanna värdet av ditt hem. Få mer än en oberoende värdering. En undersökning kostar några hundra quid, kontra de hundratusentals ett hus kan kosta.

10. Ignorera dina utgifter.

Skriv upp en budget för din månatliga utgifter, faktor i dagliga, veckovisa, månatliga och årliga utgifter. Se hur mycket du verkligen har råd att sätta mot återbetalningar.

Och …

11. Rush att ta den tidsbegränsade-en-gång-bara-rabatt-special-erbjudande.

Affären som verkar för bra för att vara sant är det förmodligen. Undvik att hoppa rakt in i vad som kan vara det största köpet av ditt liv. Kolla det först.