100 procent finansiering – hem finansiering med liten eller ingen handpenning

Dessa dagar finns det några kreativa metoder för att undvika behovet av att placera en stor handpenning för att köpa ett hem. Det är tur med tanke på att för många familjer homeownership skulle vara utom räckhåll om det inte vore för dessa metoder. Förr i tiden placera en handpenning på ett hem var vardagsmat. Nyligen, när bostadspriserna har stigit drastiskt under de senaste årtiondena har det blivit svårare och svårare att spara tillräckligt med pengar för att lägga fram en meningsfull handpenning. Lyckligtvis finns det nu olika sätt att gå att få 100% hem finansiering. Vad som fungerar bäst för dig beror på dina medel och mål.

Du kan höra reklam för 100% bostadslån. Vad detta oftast slutar vara är ett erbjudande om en 80/20 billån, även känd som en “piggyback lån”. En 80/20 inteckning är faktiskt två inteckningar som du får samtidigt att finansiera 100% av kostnaden för en fastighet. Typiskt, båda lånen är handtagen av samma långivare och stängning på båda händer samtidigt.

I en 80/20 hypotekslån avser 20% delen till en andra inteckning som fungerar som en handpenning på den primära inteckning. Denna andra inteckning kan vara ett eget kredit eller en traditionell topplån.

Eftersom både inteckning är i en 80/20 situation är säkrade genom ditt hem, måste du vara säker på att du har råd att betala på båda bolån. Var du sluta spara pengar med en 80/20 lån är att du kan undvika att betala PMI i dessa situationer. PMI står för “Private Mortgage Insurance” och det kan innebära en rejäl månatlig betalning som kan undvikas genom att placera en tillräckligt stor handpenning, vilket sker i en 80/20 lån.

Det är viktigt att veta att även i en 100% finansiering situation, kommer du fortfarande måste ha tillräckligt med pengar till hands för att täcka dina avslutande kostnader. De flesta långivare inte tillåter dig att rulla kostnaderna för att avsluta i ditt hem inteckning, även i en piggyback lån situation. Eftersom du stänger på två inteckningar samtidigt, dina stänga kostnader för en 80/20 hypotekslån är generellt högre än i en traditionell inteckning.

Även om en piggyback inteckning kommer att kosta dig mer, är det fortfarande ett attraktivt alternativ för familjer som har tillräckliga inkomster men lite besparingar. Genom att utnyttja denna metod för att finansiera 100% av kostnaden för ditt hem, kan du uppleva fördelarna med homeownership och arbeta för att skapa rättvisa i ett hem.