100% inteckningar kan hittas även under kreditkrisen

Om du har svårt att få en inteckning under kreditkrisen sedan hjälpa till hands.

Ja kreditkrisen är fortfarande på trots vad bankerna och regeringarna skulle få er att tro. Under de senaste åren har tusentals inteckning produkter har dragits bort från marknaden även om siffrorna börjar få dragkraft igen. Med antalet produkter ökar men förändringar i hur långivarna närmar tillhandahåller bolån hur ska du gå runt att hitta rätt produkt? Nåväl låt oss börja med vad som har hänt nyligen.

Senaste förändringarna på marknaden

Under de senaste sex månaderna eller så långivare har faktiskt skär bolåneräntor på många av deras tidsbegränsade produkter. Men produkten och arrangemang avgifter har ökat så i slutet av en fast ränta lån standard rörlig ränta eller SVR är faktiskt mycket högre än det brukade vara. Så långt borta är bolåneräntor på 0,5% eller 1% och du hittar några svrs så hög som 5% nu. Så det är ett område för att kolla in – snarare än att lockas av och på framsidan låg ränta under 2 år också kontrollera SVR i slutet eftersom det i 2 år tid dina omständigheter kan ha ändrats och du kan behöva stanna på SVR för ett fåtal månader eller år.

Produkt avgifter och arrangemang har också ökat. Långt borta är de dagar på £ 100 uppläggningsavgift som du kan förhandla ned till noll och många är nu över £ 1000 även om vissa banker har speciella erbjudanden så kolla dem för mer information.

Vad kan du göra för att få igenom labyrinten?

En särskild plats för intresse publicerar dagliga uppdateringar på alla de senaste inteckning produkter som erbjuds på marknaden genom sin inteckning nyhetssida. Detta ger alla nya erbjudanden som långivare har lagt på marknaden eller nya priser på befintliga produkter. Dessa gör förändringar på en daglig basis och med liten avkopplande på utlåning inte bara är nya priser införs tillbaka in på marknaden men även högre procentsatser utlåning samt.

Innan kreditkrisen var det lätt att få 100 procent inteckningar men dessa gick ända ner till kanske 60% eller 70% från några långivare men nu kan du få 80% eller ens 95 inteckningar procent från många långivare på marknaden och fler och mer kommer ombord som regeringarna betonar vikten av att bankerna för att låna mer i framtiden till villaägare och företag.

Så vårt råd om du är i marknaden för en ny inteckning eller remortgage ditt nuvarande hem är att kontrollera med aktuell nyheter som kommer ut varje och naturligtvis att konsultera en professionell inteckning rådgivare.