100% inteckningar – är de för dig

Om du är ute efter att köpa ett hus, men inte riktigt har tillräckligt med kapital för att lägga ner minst 5% insättning, kan det vara så att du kan ansöka om en 100% inteckning, även känd som en no deposit inteckning. Det är där du faktiskt låna mot den fulla kostnaden för fastigheten, i motsats till vad som finns kvar efter att du har lagt ner en insättning. Men det finns fördelar och nackdelar med detta tillvägagångssätt, så du måste se till att du är medveten om vad det innebär innan du tar en på.

proffsen

Den uppenbara fördelen med att ta ut en 100% inteckning är att du inte behöver komma med en rejäl deposition för att säkra din egendom. Detta är särskilt attraktivt för första gången köpare, särskilt i dagens bostadsmarknad och det genomsnittliga priset på ett nytt hem.

Den andra fördelen är att 10% bolån är tillgängliga för personer med mindre än perfekt kredit. Återigen, erbjuder detta ett utmärkt sätt att komma in på fastigheten stege även om du normalt skulle stängas ned någon annanstans. Kombinera det med avsaknaden av en insättning, och en 100% inteckning är en av de enda sätten att en massa människor ens kan överväga att köpa ett hem. Men med några fördelar kommer oftast nackdelar, och detta är säkerligen fallet med dessa typer av inteckning.

nackdelarna

Eftersom själva karaktären på 100% bolån innebär att ingen insättning krävs, och att du lånar mot den fullständiga kostnaden för fastigheten, de ses som en högre risk typ av inteckning. Detta i sin tur leder till högre räntor, vilket kan göra det lättare att missa en betalning eller standard eftersom du inte har råd att betala dina lån. Du brukar också ha att betala vad som kallas en inteckning ersättning premie.

Även om det finns långivare där man fortfarande kan ta ut en 100% inteckning med en dålig kredit historia, kommer de mer “traditionella” banker och långivare föredrar ofta det om du har en bra kredit värdering. Detta beror på att den upplevda risk som – hur inteckning företag ser på det, om du har bra kredit du är mindre benägna att standard på inteckning betalning.

En av de andra största nackdelarna med att ta ut en 100% inteckning är hur det påverkar det egna kapitalet i ditt hem. Eftersom du inte betalar en deposition, finns det inte någon ingående eget kapital i ditt hem. Så om marknaden plötsligt minskar i värde, och huspriserna faller, har du inte det skyddsnät av extra pengar i ditt hem för att falla tillbaka på. Om du var då i ett läge för att sälja ditt hem, kan du finna att 100% inteckning är högre än din fastighetens värde, vilket ger dig negativt eget kapital och ett stort finansiellt hål att fylla.

Om du bestämmer dig för att en 100% inteckning är för dig, är den goda nyheten att du har ett val av inteckningar att välja mellan, precis som du skulle i en mer konventionell inteckning. Du kan välja mellan fast ränta, rabatterat pris, utjämnade eller rörlig. I själva verket är det enda verkliga skillnaden att du inte kan ta ut en buy-to-let inteckning om du inte lägga ner en insättning.