100% finansiering bolån

100% finansiering bolån är inteckningar med noll pengar ner krävs vid tidpunkten för det ursprungliga lånet. Den största fördelen med denna typ av lån är möjligheten att köpa ett hem med nästan inga pengar ner. Att ge 100% finansiering av köpesumman på ditt hem, är denna inteckning speciellt utformad för husköpare som har begränsat tillgängliga likvida medel, men utmärkt kredit.

100% finansiering erbjuder fullständig finansiering av din bostad. Det andra alternativet, 80/20, finansierar din inteckning med två lån. Om du har en stark kredit profil men har begränsade medel att binda sig till en handpenning, då en 80/20 inteckning är precis rätt för dig. Långivare kräver vanligtvis en handpenning på minst 20 procent av köpeskillingen. Om lånebeloppet är för mer än 80 procent av köpeskillingen, är PMI vanligtvis krävs. Du kan undvika att betala PMI genom att få en andra inteckning (‘piggyback lån “) för att säkerhetskopiera din första inteckning.

Den första inteckning ges för 80 procent av kostnaden för hemmet och “piggyback” topplån är för resterande 20 procent. Den 80 procent första inteckning kan vara en fast ränta (15-år eller 30 år), justerbar ränta (vanligtvis 5/1, 7/1 eller 10/1 fast period ARM) eller amorteringsfria lån. Den 20 procent topplån kan vara ett hem kapital kredit som ändrar med prime-räntan. Tillsammans har de två lån kan du köpa 100% av ditt hem med några pengar ner. Båda lånen kan utföras av din långivare, men ibland säljaren eller en andra långivare krävs för att bära 20% inteckning.

Varje långivare har sina egna kriterier för att avgöra vem som kommer möta de kvalifikationer som krävs för en noll-ner lånet. De flesta sub-prime långivare kräver några konkurser eller utmätningar att ha varit minst tolv månader sedan. En konventionell lån kräver dessa att släppas i två till fyra år sedan.

Medan en kredit värdering av 600 eller högre är bäst, kan stora kassa kvalificerar dig också. Sex till tolv månads kassa i form av besparingar, penningmarknadsinstrument eller andra likvida tillgångar anses ideal.

Om du väljer 80/20 finansiering med säljaren som bär den andra inteckning, kan du kvalificera dig med sub-prime långivare med ett tjog av 560.

Du kommer också vill bestämma vilken typ av inteckning du vill. En ARM är lättare att kvalificera sig för och har lägre priser. En fast ränta inteckning erbjuder säkerhet en konstant räntesats under hela löptiden för ditt lån.

Typiskt en ARM kommer att vara en bättre affär om du planerar att refinansiera inom ett par år. Efter att du har förbättrat din kredit historia, kan du refinansiera för en konventionell inteckning med låga räntor.

De två främsta fördelarna med 100% finansiering är: konstanta månatliga betalningar – med en fast ränta inteckning, din månatliga amorteringar och räntebetalningar förbli densamma under hela ditt lån, så att du är skyddad mot eventuella oväntade räntehöjningar, frigör pengar – befintliga medel kan användas för avslutande kostnader eller andra behov, snarare än ett hem handpenning.