10 tips för buy-to-let investeringar framgång

Buy-to-let marknaden blomstrar. Fler och fler människor att investera i en andra fastighet som en långsiktig investeringsplan. Så attraktiva som påståendet låter, finns det ett antal potentiella fallgropar som måste beaktas. Följ anvisningarna nedan för att säkerställa att din Buy-to-let investering är en framgång.

# 1 välja rätt fastighet
Platsen är oerhört viktigt. Se till att prata med ett antal lokala låta agenter för att bestämma utbud och efterfrågan i området. Titta på sådana saker som om det finns lokala arbetsgivare eller ett universitet. Du kan få information om att låta agenter nära dig genom att kontakta Föreningen för Residential Letting ombud.

# 2 välja rätt inteckning
Du kommer att behöva kontrollera med din långivare att hur mycket du är berättigade att låna. De flesta långivare kommer att tillåta dig att låna 85 procent av fastigheterna värde. Också de flesta långivare kommer att ta hänsyn till den förväntade hyresintäkter när de bestämmer hur mycket de kommer att låna ut. Se till att din hyresintäkter täcker 125 procent av din månatliga inteckning betalning.

# 3 träna kostnader och intäkter
Räkna ut hur mycket din månatliga inteckning återbetalning kommer att bli och om den förväntade hyresintäkterna kommer att överstiga detta. Checkar ut de hyror för liknande fastigheter annonseras i tidningar i ditt område kommer att ge en indikation på om det är möjligt. Också titta på om du skulle ha råd din inteckning om räntorna handla upp och fastigheten är obemannat under 3 månader.

# 4 Visa dolda kostnader
Du kommer att få betala advokater avgifter, fastighetsmäklare avgifter, bygga försäkring, inteckning avgifter arrangemang, stämpelskatt och eventuellt serviceavgifter och tomträttsavgäld.

# 5 budget för löpande kostnader
Du är ansvarig för att se till att fastigheten uppfyller hälso-och säkerhetsnormer. Kommuner kräver att du följer brandföreskrifter, vilket kan innebära att du måste sätta in branddörrar och brandvarnare.

# 6 välja en professionell uthyrning agent
Du kanske vill överväga att använda en professionell uthyrning agent. De kommer att hitta hyresgäster, samla inlåning och hyran och ordna inventering och hyresavtal. Men räkna med att betala allt från mellan 10 till 18 procent av brutto hyresintäkter som du får.

# 7 att du har rätt försäkring
När du är ägare är det ditt ansvar att försäkra strukturen av fastigheten, som omfattar permanenta anordningar och tillbehör. Du kommer att behöva kontrollera din politik som de flesta byggnader försäkringar utesluter buy-to-lets.

# 8 sortera ut din skattesituation
Du måste betala inkomstskatt på alla hyresintäkter du får, men du kan dra några kostnader och du kommer förmodligen att vara ansvarig för reavinstskatten när du säljer. Du skulle vara klokt att tala med din revisor innan du fortsätter.

# 9 få en fullt flexibel inteckning
Dessa typer av bolån är väl lämpade för buy-to-let marknaden. Detta eftersom du kan fluktuera dina betalningar i linje med hyresintäkter.

# 10 view buy-to-let som en långsiktig investering
Förvänta dig inte att göra en snabb vinst på hyresintäkter och kapital vinst i fastigheten. Du tittar på längre löptider för vinst. Generellt om fem till tio år.