10 skäl att utforska en FHA inteckning

Federal Housing Administration (FHA), bildades 1934, har blivit en av de mest framgångsrika federala program. I grund och botten en försäkringskassa inom HUD (Institutionen för bostäder och stadsutveckling), är dess lånen försäkrade av den federala regeringen, vilket sänker risken för långivarna som faktiskt fattar besluten och låna ut direkt till konsumenten.

Här är några skäl till varför en FHA inteckning kan vara rätt för dig!

1) FHA lån är inriktade på förstagångsköpare, men andra är berättigade, inklusive låntagare med liten eller ingen pengar och köpare med mindre än perfekt kredit.

2) Bara 3,5 procent handpenning krävs, och alla pengar kan vara begåvad med en släkting, vilket gör det lättare för någon med lite pengar för att köpa ett hem nu istället för att vänta för att bygga upp ett sparkonto.

3) FHA tillåter säljaren av fastigheten för att hjälpa till med din avslutande kostnader genom att upp till sex procent av köpeskillingen.

4) Det finns inga inkomstgränser för att få en FHA lån till skillnad från andra låg kontantinsats program för dem med låga eller medianinkomsten.

5) FHA lån är begränsade till rörelsefastigheter och är tillgängliga för en till fyra enheter. Tre till fyra enheter egenskaper måste vara självförsörjande.

6) Kvalificerade nyckeltal för FHA lån är mer avslappnad än den typiska konventionell finansiering, tillåter låntagaren att köpa lite mer hus.

7) Minsta kredit värderingar är också mer avslappnad så länge låntagaren betalar månatliga skulder i tid. Någon avvikande kredit måste klaras upp.

8) Låntagaren måste ha samlat två års kontinuerlig inkomst i samma arbetsområde. Heltidsstuderande nu arbetar inom deras utbildningsområde kanske kunna räkna skolan som en del av det tvååriga krav. Alla inkomster ska redovisas på skattedeklarationer.

9) FHA erbjuder också en rehabilitering av Property Program. Det drömhem du har upptäckt kan behöva några reparationer och rehabilitering. Detta program ger de reparationskostnader som ska rullas in lånet.

10) Låntagare med en FHA inteckning i deras nuvarande hem kan ha möjlighet att refinansiera sina lån till en lägre ränta utan några out-of-pocket kostnader (eller uttag på stängning) upp till 97 procent av värdet på fastigheten.