10 inteckning stegen för att köpa en fastighet

Köpa ett hem är spännande, men kan också vara mycket stressande när man inte vet vad som väntar. Här är de 10 lån steg för att köpa ett hem, så du är förberedd:

steg 1 – långivaren före kvalificerar en bostad för ett visst lånebelopp

Komma förkvalificerad om en inteckning är ett av de viktigaste stegen i hemmet köpprocessen. Ett hem inteckning preapproval kommer att låta dig veta hur mycket du har rätt till. Dessutom kommer en preapproval ge dig en uppfattning om din månatliga hem betalningar och kommer också att ge dig sinnesfrid att veta att du har möjlighet att kvalificera sig för inköp av en ny fastighet.

steg 2 – köparen gör köpeanbud på fastigheten med hjälp av fastighetsmäklare

Som köpare, som arbetar med en fastighetsmäklare är ofta en kostnadsfri tjänst. Normalt betalar säljaren Köparens fastighetsmäklare provision. Fastighetsmäklare hjälper också husköpare med processen att hitta ett hem och arbetar på kundens räkning i förhandlingsprocessen av försäljningspriset. Fastighetsmäklaren ska också hjälpa köparen förhandlar villkoren i köpeavtalet. Fastighetsmäklare ger också information om gemenskapen och stadsdelar. Deras service är mycket viktigt för kunden.

steg 3 – kontrakt accepteras, är fastigheten placeras i deposition

För många stater, när kontraktet har avtalats, är fastigheten placeras i deposition. För stater som Texas, är det allvar insättning och kontrakt släppts i en avdelning Company.

steg 4 – köparen lämnar mer detaljerad låneansökan, väljer hem typ hypotekslån och låser hastigheten

När fastigheten har identifierats, kan hypotekslåneinstitutens bistå nu köparen med att välja ett program bostadslån som första köpare gången bostadslån. Köparen kan låsa hastigheten av hypotekslån. Köparen ska också tillhandahålla de handlingar för att slutföra lånet. Dokumenten utgörs av intäkter och tillgångar dokumentation samt alla andra nödvändiga dokument inteckning företaget kräver.

steg 5 – gång kundinformation verifieras, långivare order titel och egendom bedömning

Titlar och bedömningar är ett viktigt steg i bostadslånet process. Bedömningen kommer att ge hemmet ett aktuellt marknadsvärde medan titeln kommer att kontrollera aktuella panträtt på huset. För att stänga på fastigheten, kommer titeln företaget att se till att alla panträtter betalas så överföringen från säljaren till köparen är slät.

steg 6 – hem hypotekslån paket lämnas till underwriting för godkännande

När all dokumentation för hypotekslån är klar kommer den garant granska filen och kontrollerar att bostadslånet kvalificerar. Den garant kommer kontrollera alla papper från inkomst och tillgångar dokument samt titel och bedömning. När slutligt godkännande ges, kan lånet stänga.

Steg 7 – depositionsavtal kontoret förbereder att överföra tillgångar, per hem inteckning kontrakt

När bostadslån är godkänd, kommer hem lån långivare skicka lånehandlingar till titeln företaget, som kommer att utarbeta en HUD-1 Settlement Statement. Det spärrade Företaget kommer då att samla in pengar från alla partier och fonder placera i ett spärrat konto.

steg 8 – deltagande parterna att underteckna dokument billån

Detta är den spännande tid för ett hem köpare. Köparen kommer att gå till det spärrade företaget kontor och skriva på papper.

steg 9 – hem inteckning finansieras och registreras

När alla parter har undertecknat dokumenten är lånet finansieras. Titeln Företaget kommer sedan att skicka överföringen pappersarbete och pantbrev som ska spelas in. Medlen kommer att betalas ut på grundval av den information om HUD-1 Settlement Sida.

steg 10 – säljaren flyttar ut, köparen flyttar in på överenskommet datum

När bostadslån finansieras, är köparen nu ägare av hemmet. Köparen kan nu flytta in i sitt nya hem!

David White är en Sr Dallas Mortgage Loan Officer som tävlar i Dallas bolån.