10 frågor att ställa din bolåneinstitutet

När du sätter dig ner med en inteckning långivare, bör du vara en i förarsätet, trots allt, du är den som kommer att betala för denna inteckning under de kommande åren. För att hjälpa dig att hålla kontroll över de saker som händer samt hålla sig informerad om vad du behöver göra härnäst eller om du arbetar med rätt långivare, här är tio frågor du måste ställa.

Vad är den ränta jag kommer att få med denna inteckning?

Uppenbarligen är detta den viktigaste frågan som redan finns på ditt sinne. För att förhandla för en bra ränta, måste du fråga vad du kommer att erbjudas från ett antal långivare, med tanke på att en dålig kreditvärdighet kan vara negativt påverkar vad du kan förvänta dig.

Kan jag ställa in ett sätt att låsa in min ränta?

Målet för alla hem inteckning är att få den lägsta räntan. Men om detta inte är möjligt i den aktuella marknaden, kanske du vill välja ett lån som har rörlig ränta, hålla dig tillgänglig för att låsa in den lägsta räntan när den kommer upp på marknaden. Detta innebär att du kanske måste betala en högre ränta för ett tag.

Och beroende på långivare, kan du behöva stanna i denna variabel ränta setup för en viss tidsperiod. Kontrollera att se hur långt det är och hur mycket det skulle kosta dig att låsa din låg ränta.
En bra ränta på omkring 6 till 7% är något en person med god kredit kan förvänta sig att få, även om detta varierar från region till region, långivare till långivare.

Vad avslutande kostnader kan jag förvänta mig?

Denna fråga är särskilt viktigt när du inte har en massa pengar att spendera under inteckning processen. Om du kan bestämma mängden av de avslutande kostnader nu, kan du lägga dessa på ditt lån för att hjälpa dig att flytta inköp tillsammans.

Kommer jag att straffas om jag betalar mina lån iväg fortare?

Om du har satt upp en 30 år fast planen inteckning betalning, men du tror att du kan betala bort det snabbare, kolla att se hur mycket det skulle kosta dig att göra det. Eftersom långivaren kommer att förlora pengar från den ränta du kommer inte att betala på lånet, tenderar de att skapa ett straff för dem som betala av sina hem förr.

Vad handpenning är nödvändig?

I de flesta fall, kommer långivaren att kräva att du ger 10 och 20% av bostadens värde som en delbetalning. Detta är dock inte nödvändigtvis något som måste komma från din ficka – åtminstone inte just nu. Du kan faktiskt lägga på handpenningen till din inteckning med vissa långivare.

Ta reda på vad handpenningen kommer att vara och sedan om du kan skapa ett lån plan som kommer att hantera dessa kostnader också.

Hur många originerings och rabatt poäng kommer jag att ansvara för?

Om du inte vet vilka punkter är, läste upp innan du beger dig in för att prata med din långivare. Dessa punkter kan innebära att skillnaden mellan ett högt inteckning betalning och extra kostnader och har en mycket rimlig överenskommelse.

Hur länge kommer lånet processen ta?

Om du har ett visst hus eller flytta datum i åtanke, att veta hur lång tid det långivande processen kommer att ta hjälper dig att välja den bästa inteckning företaget.

Vad kan försena mina lån eller godkännande av lånet?

Genom att ta reda på vad de potentiella problemen kan vara under lånet processen, kan du se till att du undviker dem.

Vad behöver jag för att kvalificera sig för detta lån?

Detta är en stor fråga att ställa när du inte är på marknaden vid den aktuella tidpunkten. Det kommer att ge dig en förändring att få din kredit och dina angelägenheter i ordning så att du är den bästa möjliga kandidaten för en inteckning avtal. Be långivaren att vara så specifik som möjligt om vad du behöver göra.

Vilka handlingar ska jag ha tillgängligt?

Eftersom inte alla av oss är stora rekord djurhållare, kommer du vill fråga i god tid före ditt lån process vad du behöver för att hitta och ha till hands för din låneansökan.