10 dödliga inteckning misstag

Undvik besvikelse och spara tusentals genom att läsa den här artikeln.

Varje dag finns det människor precis som du som har sina bolån vände ned på grund av någon av dessa misstag. Genom att bekanta dig med 10 Deadly Mortgage misstag du kan spara tusentals på din inteckning.

Ett. Använda ett intresse bara Eller betalningsalternativ Justerbar Rate Lån: Om du använder dessa typer av lån för att kvalificera sig för ett dyrare hem. Ett hem som du normalt inte skulle ha råd, kan du gå in på fel väg. Det finns några fall där dessa lån är användbara, men försiktighet bör iakttas i detta bostadsmarknaden med långsammare förstärkning och fallande priser på vissa marknader. Du kan sluta med en inteckning värde högre än värdet på hemmet.

2. Medpåskrivande på någon annans lån: Du kan bli en stor vän eller ens en hjälte till någon genom att göra detta. Innan du gör, fråga dig själv. Är du villig att ta detta ansvar? Är du villig att avstå från att få ditt eget hem för att co-skylt? De kan bli följderna.

Tre. Göra Sena betalningar: Sena betalningar (särskilt under det senaste året) gör om mycket svårt att kvalificera dig för bästa villkor och priser. Det kan även hålla dig från att kvalificera alls. Det kan tyckas onödigt att säga, men alltid betalar i tid.

4. Dölja saker från din Mortgage Broker: Även om det kan vara pinsamt att diskutera tidigare ekonomiska svårigheter. Kom ihåg att din inteckning mäklare är där för att hjälpa. Din inteckning mäklare kan bara hjälpa dig med de saker som han är medveten om.

Fem. Över använda kreditkort: Ja de är bekväma, men om de medel som inte hålls låga eller lönat det kan göra att få de bästa priser och villkor på ditt lån svårare. Ta inte nya lån utan att först ha diskuterat detta med din inteckning mäklare.

6. Göra stora inköp innan din inteckning ansökan: Ibland människor tror att det ligger i deras intresse att få större inköp ur vägen innan du köper en inteckning ansökan. En viktig komponent för att bestämma hur mycket av ett hem du har rätt till är utestående skuld. Det är mycket bättre att vänta tills efter att köpa ditt hem innan man överväger andra större inköp.

7. Väljer en långivare bara för att de erbjuder den lägsta betyg: Din bolåneräntan är en viktig faktor med ditt lån. Kom ihåg att det är bara en av flera faktorer. Du måste också hålla i minnet den effektiva räntan och originering avgifter. Den kanske viktigaste faktorn är tillgängligheten. Är långivaren ligger lokalt? Kan du gå sitta ner och gå igenom detaljerna för din finansiering. Om inte, bör du tänka länge och hårt med att långivaren.

8. Inte få lånelöfte för ett lån: När du blir lånelöfte du blir en kontant köpare och få mer förhandlingskraft med säljaren. Bostadsköpare kan spara tusentals eller dollar i förhandlingarna om hem köp genom att lånelöfte. En bra fastighetsmäklare kommer att kräva förhandsgodkännande före visa några bostäder, eftersom de inte vill slösa din tid eller deras.

9. Inte Planering för avslutande kostnader: På dagen för din sista du kommer att förväntas att skriva en check för att täcka avslutande kostnader. Utgående kostnader är ett antal av de kostnader som uppstått då du köper ett hem. De innehåller normalt advokatarvoden, skatter, titel försäkring, förutbetalda husägare försäkring, poäng och andra långivare arvoden. Dessa avslutande kostnader kan uppgå till mellan 2% och 7% av försäljningspriset för hemmet. Din långivare bör ge dig en god tro uppskattning tidigt i lånet processen för att uppskatta dessa kostnader.

10. Inte tillhandahåller dokument till din Mortgage Company Timely: När din inteckning mäklare frågar efter ytterligare pappersarbete, få på det! Klaga inte. De försöker få dig godkänt. Om inteckning mäklare inte får dokumentationen i tid, kan det resultera i lås löper ut och högre. Värst av allt, kan det betyda en försenad eller blåst balansdagen.