10 år Treasury kurs hjälper med bolåneräntor prognos

Den 10 år Treasury kurs är en stark prediktor för bolåneräntor. Korrelationen av 10 år till 30 år fast inteckning är över ganska stark. Om du tittar på en graf av de två indikatorerna tillsammans, kommer du att se att över 90% av den tid de flyttar ihop. Med denna kunskap, det gör det mycket lättare att ge en fast bolåneräntor prognos.

Sedan början av 2009 har 10 år varit en stadig uppåtgående trend från 2% hela vägen till 4%. Det var ett mycket starkt motstånd vid 4% och 10 åriga räntan har dragit hela vägen tillbaka ner till 3,5%. Det skulle inte vara förvånande att se den falla tillbaka ner till 3,25% innan vi ser uptrend hitta någon mark igen. Regeringen försöker väldigt hårt för att se till att boräntorna kommer till 4,5%, men det verkar som de kanske inte har tillräckligt med kraft för att driva 10 år låg nog att dra bolåneräntor som låga.

Det ska bli mycket intressant att se hur Obama och Benanke angripa denna fråga som bolåneräntan kommer att behöva vara mycket låg för att få bostadsmarknaden tillbaka i växel. Om de låga bolåneräntor i mars och april hjälpte inte att sätta en botten på bostadsmarknaden, det finns absolut inget sätt att skattesatserna i dag, ca 5,4%, kommer att hjälpa alls. Amerikaner är redan berörda tillräckligt om bostadsmarknaden, det sista vi behöver för att se om priserna skjuta mot 6%. Sammantaget gör en bolåneräntor prognos kommer att bli tufft, men titta på 10 år Treasury kurs kan hjälpa.