10 år fast ränta inteckningar kan vara svaret på den ekonomiska osäkerheten

De flesta låntagare väljer ett tidsbestämt lån tenderar att välja dem med en kortare sikt, men enligt Moneynet, kunde längre löptider vara svaret för dessa tuffa ekonomiska tider.

Med hänvisning till Yorkshire Building Society: s nya 10 års fast ränta inteckning på 4,99%, har Moneynet föreslagit sådana långa planer kommer högst sannolikt vinna popularitet, särskilt i ljuset av den senaste tidens kommentarer från premiärminister David Cameron att de kommande åren kommer att vara ekonomiskt svårt.

Med ekonomer förutser en fortsatt ränteuppgång, förutspår Moneynet Andrew Hagger att fler människor kommer att vara beredda att låsa in en inteckning plan för längre tid, med hänvisning till den nya Yorkshire Building Society plan som en “attraktiv ser takt”.

En ytterligare fördel för planen, enligt Hagger, är att sådana längre tider består i allmänhet av lägre avgifter, med konsumenterna bara behöver betala en engångsavgift för förmånen, i stället för att betala en ny avgift varje gång ett kortare avtal förnyas .

Hagger fortsatte med att säga att i jämförelse med 2007, är den nuvarande marknaden “nästan oigenkännlig”, i att det för närvarande bara en handfull sådana långsiktiga bolåneräntor att välja mellan. År 2007 fanns det 85 olika tidsbundna priser som erbjuds, med alternativ för 10 till 30 år fast termer.
Medan många husägare kommer att vänta tills räntorna har sjunkit till sin lägsta, herr Hagger påstår att de inte bör bida sin tid för länge, eftersom “priserna plötsligt kan vända och börja stiga ganska kraftigt innan du faktiskt bestämt dig.”

Med hänvisning till den nya 10 år fast ränta från Yorkshire Building Society, sade Hagger det var “en attraktiv letar takt och är idag en bästa köpet, med mindre än 40% av bolåneinstitut nu laddar en SVR lägre än detta”.

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver professionell Independent, hela rådgivning marknaden inteckning du måste tala med en kvalificerad inteckning mäklare.