1: a och 2: a inteckning refinansiera lån – refinansiera och lägre amorteringar

Refinansiering både första och andra inteckning kommer att sänka din månatliga inteckning betalning och kvalificera dig för övergripande lägre priser. Det kommer också att spara pengar på avslutande kostnader och ansökningsavgifter. Och medan du tittar på priser och villkor, kan du omvärdera din lånets betalningsplan för att bättre passa din budget behov.

varför en inteckning är bättre än två

Utlåning företag föredrar att finansiera ett totalt lån snarare än två separata lån. Så andra bolåneräntor är minst en procentenhet högre än första bolåneräntor.

Refinansiering dina två inteckningar i en kommer att kvalificera dig för en lägre ränta inteckning. Eftersom långivare ut platta ansökningsavgifter, kommer du att spara pengar genom att gå igenom processen en gång. Utgående kostnader kan också vara billigare.

Efterjustering termer

Med all sannolikhet, dina bolån har olika villkor. Refinansiering är en bra tid att omvärdera dessa villkor och bestämma vad som bäst skulle passa din budget oro.

Om lägre utbetalningar är din oro, välj sedan en längre sikt. Även detta kommer att öka din totala räntekostnader, kommer det att underlätta dina omedelbara budget avser. Sedan när din ekonomiska situation förbättras, kan du göra amorteringar för att kompensera räntekostnaderna.

När oroliga räntekostnader, är det bäst att välja en kortare tid med sin lägre ränta. Du kan också betala punkter för att ytterligare sänka dina priser. Men detta är bara klokt om du planerar att behålla lånet i flera år för att ta igen kostnaderna.

separat är ibland bättre

I vissa fall är det bättre att hålla två separata inteckningar för att spara pengar. I vissa fall kommer refinansiering dina bolån individuellt får du bättre priser totalt sett. Detta gäller särskilt om din totala inteckning huvudman motsvarar mer än 80% av ditt hem värde.

Om du planerar att ta ut en del av ditt hem kapital medan refinansiering, kan du även finansiera en andra inteckning separat. Utbetalning raffi lån ökar automatiskt ditt lånets ränta.

För att hitta det bästa alternativet, begära offerter för refinansiering ditt bolån tillsammans och var för sig. Också titta på flera olika långivare för att vara säker på att du får den mest konkurrenskraftiga erbjudandet.