1: a gången inteckning

Med över 3.000 inteckning erbjudanden som finns på marknaden, måste du söka noga innan eventuellt gör den största ekonomiska åtagandet du någonsin kommer att behöva göra. Du är redo att låna hundratusentals pounds från ett företag i syfte för dig att köpa din 1st egendom, som du vanligtvis bo i under en lång tid om det är med din familj eller på egen hand. Självklart, du kommer att behöva den här transaktionen för att vara säker, men du vill också se till att du får bästa möjliga affär där ute.

Det finns många faktorer som kommer att behandlas av inteckning leverantörer som de använder för att beräkna den bästa möjliga inteckning affär för dig. Dessa kommer att innefatta, din kreditvärdighet, inkomst och hur mycket du vill låna.

Även om citatet du får kommer att förklaras utförligt i inteckning dokument, måste du budget för de extra kostnader som inte ingår i din inteckning citat. Dessa kommer att innefatta advokat avgifter, stämpelskatt och egendom avgifter agent. Förutsätt inte allt täcks en avgift.

Vissa leverantörer kräver att du få vissa försäkringar, t.ex. byggnader och hemförsäkring i för att du ska ta ut inteckning med dem. Det finns frivilliga riktlinjer t.ex. betalning skydd försäkring (PPI), men detta beror på din situation. Du behöver inte köpa dessa från din huvudsakliga leverantör, det rekommenderas att du shoppa runt för bästa deal.