0 ned bostadslån – få ditt drömboende

Kanske är du en första gången hem köpare, som vill dra nytta av köparnas marknad, men du har inte en massa surt förvärvade pengar att lägga ner. Eller, kanske du upptäcker att du har växt ur din nuvarande hem och du vill flytta upp, men kommit till slutsatsen att så fort du bli av med din nuvarande bostad, kommer du inte att ha egna kapital som krävs för att vid minst den typiska 20% handpenning. Dagens bostadsmarknad har satt fler individer, än någonsin tidigare, i situationen för att behöva 0 ned bostadslån. Tyvärr, eftersom behovet har gått upp för dessa lån, har de alternativ och möjligheter som gått ner. Så vad är ett hem köparen att göra?

Först av allt, om du är en amerikansk militär veteran, kan du träffa kanske kriterierna för exklusiv VA 0 ned bostadslån. Din militära bidraget är hedrad och mycket uppskattat, så dessa lån i allmänhet har bra priser och inga privata försäkringar för hypotekslån (PMI).

Om du är icke-militära, därefter behöver du minst 3,5% för att lägga ner för en FHA lån och kommer vara skyldig att betala för privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Ett antal banker och låneinstitut tillhandahålla program som kräver så lite som 5% eller 10% deposition, men skattesatserna kommer att vara högre, kommer dina inkomster krav vara styvare och du kommer också att behöva punga ut PMI.

PMI är en distinkt försäkring som hjälper till att täcka långivarens ytterligare risk för utlåning mer än 80% av inköpskostnaden för ett hem. Ditt riktiga PMI Kostnaden beräknas genom en rad faktorer, men det finns två huvudsakliga faktorer:

Först är det lån till värde. Ju mindre du lägger ner, desto större mängd månatliga PMI. Givet en 5% handpenning, kan du ta på minst ytterligare 1% av ditt lån belopp som ska läggas till i din betalning. Till exempel skulle en $ 123.500 lån på en $ 130.000 hem lägga någonstans i närheten av $ 103 till din månatliga betalning ($ 1230/12 månader). Detta är ett allmänt uppskattat belopp och kommer att kontrastera, så var noga med att få din exakta beloppet från din långivare.

Andra kommer din kredit (FICO) poäng varierar det belopp som du måste betala. Varje poäng mindre än 700 kommer att öka dollar till din månadskostnad. Det är mycket viktigt att du ber din långivare för den exakta kostnaden innan ens ansöker om lånet.

Innan du ansöker om ett lån, vara säker på att få din ekonomi ordnad:

• Ha en klar uppfattning om din källa till kapital för handpenningen förutom månatliga betalningar.
• Få ett kostnadsfritt exemplar av din kredit rapport så att du kan klara upp alla frågor och kan validera eventuella frågor inför att fylla i en låneansökan.
• Vet hur mycket du har råd med att skriva upp en detaljerad budget. Låt inte ett lån officer talar om hur mycket du har råd. Bara du kan avgöra om din tröskel för att låna komfort!

Tyvärr, för den universella befolkningen, kan 0 ned bostadslån vara möjligen ett minne blott. Men med genomtänkt planering, noggrant hanteras kredit och en tydlig vetskap om din totala räntekostnader, kan bostadsägande fortfarande vara din amerikanska drömmen.